+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Srážka vlaku s automobilem

Šumava, 18. ledna 2018 – U nehody, při které se srazilo na železničním přejezdu v Nové Peci osobní auto s vlakem, zasahovali dnes odpoledne záchranáři šumavské HS.

Srážka vlaku s automobilem
Ilustrační foto

Ke srážce došlo krátce před čtvrtou hodinou na přejezdu, který nemá světelné značení. „Nemůžeme spekulovat, co bylo příčinou nehody, to je záležitost šetření Policie ČR. Faktem ale je, že v tu dobu velmi hustě v Nové Peci sněžilo,“ uvedl zasahující člen Horské služby Šumava Jan Kysela s tím, že nehodu dostali nahlášenu od dispečinku linky 155 Jihočeského kraje.

Službukonající záchranář byl v tu chvíli na tzv. terénní obhlídce, takže se na místo dostal s potřebným vybavením během několika minut. „U nehody už zasahovali členové místního Sboru dobrovolných hasičů, kteří se věnovali zraněnému řidiči. Ve vlaku naštěstí zraněn nebyl nikdo a i sám řidič neměl viditelná poranění,“ popsal situaci Jan Kysela. Dodal, že muž byl ovšem v silném šoku.

Hasiči řidiči auta poskytli prostředky proti prochladnutí. „Já jsem jej vyšetřil a nasadil pro jistotu krční límec, protože nebylo vyloučeno, že mohl utrpět poranění krčních obratlů. Pak jsme jej přemístili do sanitního vozu Zdravotnické záchranné služby, který později dorazil,“ doplnil Jan Kysela. Sanitka pak muže převezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Je to jeden z případů, kdy zasahujeme u událostí, které vlastně s naší obvyklou činností nesouvisejí. Dnes byl ovšem dojezdový čas zdravotníků ovlivněn tím, že kvůli sněžení a tím pádem stavu vozovky na Volarsku stojí mnoho kamionů,“ komentoval nehodu Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Poděkoval zároveň dobrovolným hasičům za skvělou spolupráci.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí