+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

I Krkonoše hlásí nárůst úrazů

Krkonoše, 9. února 2018 – Stejně, jako v jiných pohořích, i v Krkonoších přivedly jarní prázdniny na sjezdové tratě mnoho návštěvníků, ruku v ruce s tím roste oproti minulým týdnům počet úrazů.

I Krkonoše hlásí nárůst úrazů
Ilustrační foto

Ve středu například zaznamenali horští záchranáři jen ve Špindlerově Mlýně čtyři úrazy během jedné chvilky. „Sjezdovky jsou doslova přeplněné a často se na nich pohybují lyžaři či snowboardisté bez potřebných zkušeností. Následují pády a úrazy, od pondělí jich evidujeme už dvě stovky,“ komentoval situaci v horách Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Většinou se jednalo o komplikovaná poranění bérců, kolenních vazů, ale i o několik poranění páteře.„Některé zásahy byly těžší, proto byla v Krkonoších sedmkrát Letecká záchranná služba z Liberce a Hradce Králové a ve 43 případech jsme museli povolat sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci,“ doplnil náčelník Jirsa.  

V Peci pod Sněžkou dnes dokonce devítileté dítě spadlo u nástupu do lanovky z pětimetrové zídky a zlomilo si stehenní kost. „Důrazně doporučuji všem rodičům a pedagogickému dozoru hromadných dětských zájezdů, aby za všech okolností dávali pozor na své svěřence,“ varoval Pavel Jirsa. Dodal, že také vyzývá lyžaře i snowboardisty, aby na sjezdovkách jezdili ohleduplně k ostatním a aby nepřeceňovali své síly.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí