+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Krušný týden v Jizerkách skončil bezproblémovou Padesátkou

Jizerské hory, 18. února 2018 – Výrazný nárůst zásahů na sjezdových tratích zaznamenali tento týden členové HS v Jizerských horách, hlavní závod Jizerské padesátky naproti tomu proběhl jen se dvěma zraněními.

Krušný týden v Jizerkách skončil bezproblémovou Padesátkou
Ilustrační foto

I Jizerské hory v těchto týdnech čelí náporu návštěvníků, zejména kvůli pokračujícím jarním prázdninám. „Sjezdové i běžecké tratě proto doslova praskají ve švech a spolu s tím roste i počet zranění. Několik jich bylo tak závažných, že jsme museli požádat o spolupráci i vrtulník Letecké záchranné služby,“ komentoval dění v pohoří René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Podle něho mají na zásazích HS největší podíl srážky lyžařů či snowboardistů s následnými zraněními, dále poranění kloubů a zlomeniny dolního končetin. „Včera dokonce jedna sáňkařka z Německa jela tak nepozorně, že čelně narazila do zaparkované a jasně viditelné rolby údržby sjezdovky. Utrpěla závažná poranění hlavy a zřejmě si nějaký čas poleží v nemocnici,“ uvedl náčelník Mašín.

Naproti tomu zajištění všech závodů Jizerské padesátky proběhlo zcela bez problémů a jen s minimem zranění. „Počasí bylo pro závody skvělé a účastníci i diváci si závody od pátku až do hlavního v neděli užívali,“ řekl René Mašín. Doplnil, že tentokrát musela Horská služba zasahovat jen sporadicky. Například dnes během hlavní Padesátky zasahovala jen ve dvou případech – u jednoho vykloubeného ramene a jednoho bezvědomí závodníka.

Bližší informace: René Mašín, ředitel závodu a náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí