+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Noční pátrací akce v Jeseníkách

Jeseníky, 21. března 2018 – Po čtyřiašedesátiletém běžkaři pátrali dnes v noci mezi Šerákem a Ostružnou záchranáři jesenické Horské služby, policisté i hasiči.

Noční pátrací akce v Jeseníkách
Ilustrační foto

Muž sjížděl s partou kamarádů ze Šeráku směrem na Lipovou-lázně, odkud měli jet dále do Ostružné, kde byli ubytováni. „Pán se v oblasti Obřích skal od skupiny oddělil, to ale přátelé zjistili později. Zkusili se tedy vydat po jeho stopách, ale neuspěli. Vše nasvědčovalo tomu, že muž se dostal do jiného údolí, než původně měl,“ uvedl k okolnostem pohřešování Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky s tím, že záchranáře do akce povolala krátce po šesté večer Policie ČR.

„My jsme vyrazili do terénu na čtyřkolkách poté, co jsme si s policisty a přivolanými hasiči rozdělili místa pátrání. Postupně jsme projížděli všechny možné trasy, kudy se muž mohl vydat,“ popsal pátrání náčelník Klimeš. Záchranáři pro jistotu prohledávali jak cesty směrem na Lipovou-lázně, tak i k Ostružné. Policisté a hasiči pak pátrali v obou obcích a jejich okolí, všichni ovšem až do půlnoci bezvýsledně.

Jak se ukázalo, muž byl zcela dezorientovaný a vydal se úplně jiným směrem. „Po půlnoci se nám ozvali příslušníci Policie ČR, že muže nalezli, je v pořádku, poněkud vyčerpaný, a vůbec neví kde je. Jenže místo v Ostružné jej našli až na kraji Vrbna pod Pradědem, takže musel nějakým způsobem, snad stopem, urazit i s lyžemi nějakých 40 – 50 kilometrů,“ doplnil Michal Klimeš s tím, že jen horští záchranáři během pátrací akce v okolí Šeráku najezdili přibližně 150 kilometrů.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí