+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Zraněný dřevorubec u Zadova

Šumava, 17. dubna 2018 – Starší dřevorubec dnes dopoledne utrpěl těžké zranění dolních končetin, když jej v nepřístupném terénu v údolí Losenice nedaleko Zadova zavalila strom.

Zraněný dřevorubec u Zadova
Ilustrační foto

Podle informací, které členům HS předali jeho kolegové, se mu nohy během nehody dostaly mezi dvě klády. „Sám se s jejich pomocí ještě dokázal vyprostit, ale nohy byly příliš zraněné na to, aby mohl chodit. Podle popisu se nehoda stala v náročném a ne zcela přístupném terénu, takže jsme vyrazili na terénní čtyřkolce,“ uvedl k okolnostem výjezdu Václav Kouba, zasahující člen Horské služby Šumava.

K nehodě vyjel i další záchranář v terénním automobilu, ke kterému pak měl být zraněný šetrně dopraven. „Jakmile jsem dorazil, provedl jsem základní ošetření a muže zafixoval do vakuové matrace. Na čtyřkolce jsem ho dovezl k čekajícímu autu a domluvil s dispečinkem linky 155 Jihočeského kraje, kde na nás bude čekat sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci,“ popsal záchranu zraněného Václav Kouba.

Když si dřevorubce převzala posádka sanitky, začal se zdravotní stav zraněného prudce zhoršovat. „Posádka sanitního vozu se tedy s dispečinkem dohodla, že přiletí vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně. Ten poté dosedl na parkovišti na Churáňově a následně muže transportoval na traumacentrum nemocnice v Českých Budějovicích,“ doplnil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí