+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžce zraněná cyklistka

Šumava, 14. července 2018 – Sedmačtyřicetiletá cyklistka se dnes po poledni těžce zranila během jízdy po cyklostezce mezi Strážným a Knížecími pláněmi.

Těžce zraněná cyklistka
Ilustrační foto

„Výzva k zásahu nám přišla od dispečinku linky 155 Jihočeského kraje s tím, že zdravotníci zároveň vzhledem k ohlášenému zranění posílají i vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně. K nehodě také zamířil vůz Zdravotnické pomoci z Vimperku,“ popsal záchrannou akci Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava, který se na místo vydal ještě s dalším dobrovolným členem HS ze stanice na Kvildě. Další člen HS pak vyrazil ze stanice v Kubově Huti.

Záchranáři dorazili k nehodě jako první a na místě zjistili, že žena má velmi těžká poranění v oblasti obličeje. „Byla ale při vědomí a komunikovala s námi. Protože si však stěžovala na značné bolesti v zádech, zafixovali jsme jí do vakuové matrace. Když přijel sanitní vůz a dorazil lékař LZS, šetrně jsme do něj pacientku přenesli,“ uvedl Ondřej Zeman s tím, že zdravotničtí záchranáři poté ženu převezli do Strážného.

Vrtulník totiž vzhledem k nevhodnému terénu mohl sednout až u této obce, tedy cca dva kilometry od nehody. „Posádka vrtulníku si poté zraněnou převzala a transportovala jí na traumacentrum nemocnice v Českých Budějovicích“, doplnil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že šlo o rychlou a perfektní spolupráci všech složek Integrovaného záchranného systému, a opět varoval cyklisty, aby na šumavských stezkách nepřeceňovali své síly a schopnosti.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí