+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Úraz osmiletého lyžaře na Lipně

Šumava, 15. února 2019 – Osmiletý lyžař dnes odpoledne zřejmě nezvládl skok ve snowparku lyžařského areálu Lipno a při prudkém dopadu se vážně zranil, letěl pro něj vrtulník.

Úraz osmiletého lyžaře na Lipně
Ilustrační foto

K nehodě došlo kolem půl jedné po poledni v areálu snowparku. „Chlapec upadl při skoku tak nešťastně, že si zřejmě zlomil dolní končetinu. Kromě nás na místo nehody zamířil i sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci z Vyššího Brodu. Zdravotníky jsme naší technikou transportovali do skiareálu a pak společně hocha ošetřili,“ uvedl k nehodě Petr Hladík, zasahující člen Horské služby Šumava.

K nehodě zamířil i vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně. „My jsme zatím chlapce ošetřili, zafixovali do vakuové matrace a velice šetrně jej převezli na heliport u naší stanice na Kramolíně. Zde si posádka vrtulníku hocha převzala a dále ho transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Českých Budějovicích,“ doplnil Petr Hladík.

„Zdánlivě jsou u nás sněhové podmínky ideální, ale v těchto dnech se oteplilo a sněhová pokrývka je měkká a těžká. Jízda tedy zejména pro děti a méně zkušené lyžaře může být značně obtížná. Na místě tedy rozhodně není pouštět se do riskantních či více obtížných manévrů,“ varoval návštěvníky pohoří Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava s tím, že doporučuje i ohleduplnou jízdu, neboť na sjezdovkách se během probíhajících jarních prázdnin pohybuje mnoho dětí.

Foto z dnešního zásahu HS:

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí