+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

HS Jeseníky má za sebou náročný víkend

Jeseníky, 25. února 2019 – Čtyřicet tři výjezdů ke zraněným osobám nejen na sjezdových tratích má přes uplynulý víkend za sebou Horská služba v Jeseníkách.

HS Jeseníky má za sebou náročný víkend
Ilustrační foto

Vzhledem k tomu, že pokračují jarní prázdniny a na horách se každý týden vystřídá veliké množství dětí, jsou sjezdové tratě doslova přeplněny. „Kromě běžných a drobnějších zranění jsme také ve dvou případech měli u našich zásahů asistenci vrtulníku Letecké záchranné služby. Sjezdovky praskají ve švech, takže je na místě veliká opatrnost při jízdě a ohleduplnost k ostatním na trati,“ upozornil Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Počasí i sněhová nadílka přejí v pohoří zimním sportům i turistice. „Problém je ale v tom, že přes den jsou sice teploty skoro jarní, v noci ale sníh zmrzne a dopoledne jsou tak na sjezdovkách místa, kde je povrch zcela zledovatělý. Přes den pak rozmrzá a pro změnu se tvoří mokrý a rozbředlý sníh, takže lyžaři i snowboardisté tomu musí přizpůsobit styl jízdy a neriskovat,“ varoval Michal Klimeš.

Dodal, že v některých částech sjezdových tratích zůstane ledovka déle ve stínu, a tak se střídají plochy měkkého a umrzlého sněhu. „Rychlé střídání povrchu sjezdovky pak může výrazně narušit jízdu, zvláště v případě velké rychlosti. V takovém případě skutečně hrozí pád a závažná zranění,“ doplnil náčelník Klimeš.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí