+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

HS Šumava se představila v Rakousku

Šumava, 19. května 2019 – Zástupci Horské služby Šumava představili v uplynulých třech dnech svoji činnost během významné akce v hornorakouském Linci.

HS Šumava se představila v Rakousku
Pozvánka na akci v Linci

Prezentace probíhala v rámci akce Südböhmen zu Gast in der Linzer City, během níž představitelé komerční i neziskové sféry od 16. do 18. května ukazovali obyvatelům Horních Rakous vše podstatné o Jižních Čechách. „My jsme tam měli stánek společně s Lipnoservisem a musím říct, že o činnost Horské služby na jihočeské části Šumavy byl skutečně velký zájem,“ uvedl k akci Aleš Fejfar, který šumavskou Horskou službu v Linci zastupoval.

„Na rakouské straně hor působí jen služba na dobrovolnické bázi a naší profesionální práci tam vlastně neznají. Pojali jsme tedy návštěvu jako možnost zlepšit informovanost našich sousedů o práci, organizaci a také kontaktech české Horské služby,“ komentoval Aleš Fejfar s tím, že Rakušané obvykle vůbec netuší, že u nás nějaká HS je a v případě nouze často volají například rakouskou policii. Ta teprve pak kontaktuje šumavskou HS, což stěžuje možnost účinné pomoci.

Pokud jde o přeshraniční spolupráci záchranářských složek, je Horská služba Šumava jedním z předních iniciátorů. „Často zachraňujeme za hranicemi a naopak k nám například létají vrtulníky z druhé strany. Tak to perfektně funguje s bavorskou Bergwacht či německými zdravotníky. Rádi bychom podobný model nastavili i s rakouskými kolegy,“ řekl Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Foto z Lince:

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí