+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžce zraněný lesní dělník

Šumava, 10. června 2019 – Pádem velké větve došlo dnes dopoledne k těžkým poraněním třiačtyřicetiletého lesního dělníka u Kubovy Huti.

Těžce zraněný lesní dělník
Foto z dnešního zásahu

Na místo nehody se ihned vypravili záchranáři HS z místní stanice. „Když jsme dojeli ke zraněnému, zjistili jsme, že mu velká a těžká větev poranila velmi závažně hrudník a došlo i k dalším zraněním. Měli jsme podezření i na poranění páteře a levé lopatky. Jakmile jsme muže ošetřili, zafixovali jsme jej do vakuové matrace,“ uvedl k nehodě Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři pak zraněného v terénním automobilu šetrně dopravili k čekajícímu sanitnímu vozu Rychlé zdravotnické pomoc z Vacova. „Ti si muže převzali a odvezli asi kilometr k přistávací ploše. Na té dosedl přivolaný vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně. Ten poté pacienta transportoval k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení,“ řekl Josef Tischler.

Když jde o úrazy lesních dělníků, není výjimkou, že zasahuje právě Horská služba. „Stává se to i v jiných horských oblastech. U nás je to asi běžnější, protože je Šumava pokryta velikými a často zcela odlehlými lesními porosty. Pak musíme vyrazit i k podobným úrazům my a jako první u nehody ošetřit a připravit zraněného pro další transport sanitkou či vrtulníkem,“ komentoval dnešní zásah Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí