+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Zbytečná pátrací akce pod Radhoštěm

Beskydy, 19. července 2019 – Noční pátrání po zmizelém turistovi z Orlové mají za sebou záchranáři beskydské HS, spolu s nimi zbloudilého hledali i příslušníci Policie ČR.

Zbytečná pátrací akce pod Radhoštěm
Ilustrační foto

Muž se vypravil na Pustevny spolu s rodinou, ale během cesty se jim ztratil. „Nejdřív tomu nevěnovali pozornost, pak jej ale přeci jen začali hledat. A když se v podvečer nedostavil k automobilu na parkoviště, zalarmovali nás. Dali jsme tedy dohromady pátrací týmy, ale museli počkat až do osmi večer, protože v lokalitě se pohybovalo veliké množství turistů,“ uvedl k okolnostem pátrání Radan Jaškovský, pověřený náčelník Horské služby Beskydy.

Záchranáři v první fázi projeli na čtyřkolkách a v terénních automobilech všechny cesty, na kterých by se hledaný mohl nacházet. „Když jsme byli v tomto pátrání neúspěšní, obrátili jsme se s žádostí o pomoc na Policii ČR. Spolu s nimi jsme pak ve tmě pečlivě v rojnicích pročesávali terén mezi Radhoštěm a parkovištěm Ráztoka. Pátrání jsme pak ukončili o půlnoci, kdy nám operační důstojník Policie sdělil, že muž sám dorazil domů do Orlové,“ popsal akci Radan Jaškovský.

„Pátrání samozřejmě muselo proběhnout. Muž se ztratil v nepřehledném lesním terénu a nikdo neměl ponětí, kde vlastně je. Nicméně nasazení policistů i záchranářů bylo značné,“ dodal po ukončení pátrání náčelník Jaškovský. Důrazně pak doporučil všem turistům, aby neopouštěli skupinky svých přátel a pokud možno měli u sebe vždy nabitý mobilní telefon. „Kdyby jej pán měl, mohli jsme se vyhnout zbytečnému pátrání,“ doplnil Radan Jaškovský.

Bližší informace: Radan Jaškovský, pověřený náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 016, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

 

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí