+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pád třináctileté cyklistky u Olešnice

Orlické hory, 25. srpna 2019 – v Ruském údolí u Olešnice v Orlických horách dnes při sjezdu z kopce spadla třináctiletá dívka tak nešťastně, že upadla na kratší dobu do bezvědomí.

Pád třináctileté cyklistky u Olešnice
Ilustrační foto

Nehodu nahlásil dispečink královéhradecké linky 155 Horské službě kolem půl jedné. „S dívkou jela skupinka dalších lidí, ale nikdo z nich neměl v mobilním telefonu staženu aplikaci Záchranka. Protože jsme neměli k dispozici přesnou lokalitu, trvalo nám chvíli, než jsme je nalezli a mohli začít s ošetřením,“ uvedl k nehodě Jan Hepnar, zasahující člen Horské služby Orlické hory.

Záchranáři na místě dívce, která už byla při vědomí, ihned nasadili krční límec. „Měli jsme podezření na otřes mozku, takže jsme museli zafixovat krční obratle. Kromě toho jsme dívce ošetřili větší množství drobnějších poranění, respektive odřenin. Poté jsme ji umístili do vakuové matrace, šetrně naší technikou převezli do Olešnice a předali posádce sanitního vozu,“ doplnil Jan Hepnar.

Na v podstatě totožném místě zasahovali členové HS už během tohoto týdne. „Šlo o seniora, který při túře s dalšími členy rodiny špatně odhadl své schopnosti a zcela se vyčerpal. I v tomto případě neměli aplikaci Záchranka a museli jsme je v údolí najít. Apeluji proto na turisty i horské cyklisty, aby situaci nepodceňovali a aplikaci si před cestou do hor stáhli,“ varoval Josef Hepnar, náčelník Horské služby Orlické hory.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected].

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí