+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pátrání po houbařce u Špindlerova Mlýna

Krkonoše, 29. srpna 2019 – Sedmdesátiletá místní žena se včera vydala do lesa u Špindlerova Mlýna na houby, při sběru upadla a už nebyla schopná vstát, hledala jí HS i policisté.

Pátrání po houbařce u Špindlerova Mlýna
Foto ze včerejšího zásahu

Horskou službu zalarmovala Policie ČR krátce po desáté hodině večer s žádostí o spolupráci při pátrání. „Podle informací, které jsme dostali, paní vyrazila na houby kolem páté odpoledne. Šla prý jen do lesa u jejího bydliště. Vyhlásili jsme proto pro okrsek Špindlerův Mlýn poplach a začali jsme prohledávat cesty v terénu na čtyřkolkách a procházet cesty a jejich okolí pomocí našich psovodů se psy,“ uvedl k okolnostem akce Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Další skupina záchranářů vytvořila rojnici a začala prohledávat les od bydliště pohřešované. „Policisté mezitím projížděli cesty v širším okolí. Problém byl v tom, že žena sice měla u sebe mobilní telefon, ale na volání nereagovala. Záchranáři v rojnici pak zhruba po hodině hledání paní našli. Zjistili, že upadla a byla natolik vysílená, že nemohla vstát,“ popsal pátrací akci Pavel Jirsa.

Po základním ošetření záchranáři ženu transportovali ke stanici HS, kde si jí převzala Zdravotnická záchranná služby. Ta jí posléze převezla k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení. „Zatímco v jiných oblastech houbařská sezóna v podstatě vrcholí, v našich horách teprve začala. Můžeme tedy předpokládat, a to i na základě zkušeností z jiných roků, že podobných případů bude přibývat,“ komentoval včerejší pátrání náčelník Jirsa.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí