+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Rozsáhlé pátrání po starším cyklistovi

Jizerské hory, 22. října 2019 – Masivní několikadenní pátrací akci zažily v uplynulých dnech Jizerské hory, na severním úbočí se v sobotu ztratil sedmdesátiletý cyklista.

Rozsáhlé pátrání po starším cyklistovi
Foto z pátrací akce

Záchranáři pátrali po seniorovi od noci ze soboty na neděli pod vedením Policie ČR. „Kromě policistů se akce zúčastnil i Hasičský záchranný sbor, Kynologická brigáda HZS, naši kynologové a členové HS s drony z Krkonoš, a v neposlední řadě pak vrtulník Letecké záchranné služby Libereckého kraje. I přesto však bylo pátrání až do pondělního poledne neúspěšné,“ popsal nasazení záchranných složek René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

V pondělí pak záchranáři dokázali přibližně určit přesnější lokalitu, ve které by se cyklista mohl nacházet. „Kolem poledne pak našli jeho kolo, mimo cesty a v tak obtížném terénu, že šlo jen těžko pochopit, jak se na místo dostalo. To už bylo jasné, že jsme blízko, ale i tak trvalo ještě další čtyři hodiny, než muže našel hasičský psovod ve skalní průrvě,“ uvedl René Mašín.

Senior v průrvě strávil obě dvě noci, ale přesto byl zdravotně celkem stabilizovaný. „Byl ovšem dehydrovaný, podchlazený a kvůli pádu z kola potlučený. Nicméně bylo jasné, že musí do nemocnice. Nad místo, kde jsme jej nalezli, tedy přiletěl vrtulník LZS, posádka muže umístila do podvěsu a přeletěla s ním na místo, kde mohla přistát. Pak pacienta naložili a transportovali do nemocničního zařízení,“ doplnil René Mašín.

Bližší informace: René Mašín, náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí