+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Víkendové pátrání po seniorovi

Šestašedesátiletý muž se v sobotu ztratil v rozsáhlém okolí Černé hory, až do nedělního večera po něm pátrali policisté i celkem 53 členů Horské služby ze šesti okrsků.

Víkendové pátrání po seniorovi
Foto z víkendové pátrací akce

V sobotu v podvečerních hodinách se na HS v Peci pod Sněžkou obrátila Policie ČR s žádostí o pomoc a součinnost při pátrání po pohřešované osobě. „Ihned jsme do akce povolali tři nejbližší okrsky, tedy Pec, Janské lázně a Černý důl,  a záchranáři bez prodlení vyrazili do terénu, vybaveni potřebným vybavením a technikou. Na Černé hoře se týmy setkali se členy PČR a upřesnili si informace a lokality pátrání,“ uvedl k počátku rozsáhlého pátrání Wolfgang Berger, zasahující člen Horské služby Krkonoše.

Příslušníci Policie ČR nejprve požádali záchranáře o prohledání značených turistických cest od posledního známého místa kontaktu s pohřešovaným. „Po negativním výsledku se záchranáři společně s policií ČR přesunuli do volného terénu. Po nějaké době PČR povolala i vrtulník s termovizí a pátrání pokračovalo na jižním svahu Černé hory. V ranních hodinách jsme také týmům poskytli neocenitelnou pomoc našich dobrovolných členů z dalších okrsků,“ popsal noční akci Wolfgang Berger.

Místy byl terén, kterým museli záchranáři při hledání projít, velmi nepřehledný, strmý a špatně přístupný. „Pokračovali jsme i během neděle a do akce nasadili i pět psů s jejich psovody, a další pátrací psy dodali policisté a Hasičský záchranný sbor. V neděli v podvečerních hodinách pak tělo pohřešovaného muže bez známek života nalezl policejní psovod se svým psem,“ doplnil náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa s tím, že členové HS muže vyprostili, transportovali složitým terénem a předali Policii ČR.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí