+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžký úraz cyklisty v Beskydech

Beskydy, 12. srpna 2020 – Cyklista ve středním věku včera v podvečer při sjezdu nerovné lesní cesty u Komorní Lhotky přeletěl přes řídítka, při dopadu se těžce zranil a upadl do bezvědomí.

Těžký úraz cyklisty v Beskydech
Ilustrační foto

Nehodu nahlásil horským záchranářům dispečink Integrovaného bezpečnostního centra MS kraje s tím, že podle cyklistovy manželky se muž pozvolna probírá. „Vyrazili jsme z našich stanic na Javorovém a ve Frýdlantu nad Ostravicí s vědomím, že se jedná o vcelku špatně přístupné místo. Nakonec se nám ale terénním vozem podařilo dojet přímo ke zraněnému, který už byl při vědomí a komunikoval,“ uvedl k výjezdu Marcel Svoboda, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Cyklista byl pádem potlučený, ale jako nejzávažnější zranění se podle všech příznaků a silných bolestí jevil těžký úraz v oblasti pánve. „Nasadil jsem mu krční límec a zafixoval do vakuové matrace. Kolega zatím přivezl posádku sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci. Ti si pacienta převzali a pokračovali v ošetření,“ doplnil Marcel Svoboda.

„Zároveň přiletěl i vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy, který u nás nemohl přistát a dosedl na louku cca 2 km vzdálenou. My jsme poté muže šetrně k vrtulníku dovezli a ten s ním zamířil do nemocničního zařízení,“ popsal dění u nehody Marcel Svoboda s tím, že koordinace záchranných složek byla v tomto případě opět perfektní.

Vzhledem k tomu, že cyklista si okolnosti nehody vůbec po pádu nepamatoval, HS nemůže o příčině nehody spekulovat. „Faktem ale je, že v současném velmi horkém počasí dochází k únavě celkem rychle. Proto doporučuji všem cyklistům, aby neriskovali a volili délku výletu podle svých momentálních schopností,“ důrazně varoval Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy.

Bližší informace: Radan Jaškovský, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 016, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí