+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Horská služba na Bezpečném nábřeží

Krkonoše, 15. září 2021 – Záchranářskou techniku a způsob práce horských záchranářů dnes představují členové HS Krkonoše a Orlické hory v Hradci Králové na akci Bezpečné nábřeží.

Horská služba na Bezpečném nábřeží
Foto z dnešní akce v Hradci

Prezentace Horské služby obou pohoří probíhá v rámci již třetího ročníku této akce. „Prezentační a osvětové akce se účastníme jako složka Integrovaného záchranného sytému Královéhradeckého kraje. I když se Bezpečného nábřeží účastní všechny součásti IZS od Policie ČR přes Zdravotnickou záchrannou službu až po skalní záchranáře, rozhodně jsme nezapadli,“ uvedl Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Členové HS předvedli zájemcům zimní i letní mobilní techniku, zdravotnické a záchranářské vybavení a řadu dalších pomůcek, které denně využívají v horském terénu. „O náš stánek je skutečně veliký zájem, ostatně to jen dokazuje stoupající oblibu rekreačních pobytů v horách a s tím spojená rizika. Klademe velký důraz na prevenci, abychom právě taková rizika u návštěvníků hor co nejvíce minimalizovali,“ komentoval akci Pavel Jirsa s tím, že se Horská služba Krkonoše i Orlické hory zcela určitě zúčastní i dalších ročníků.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí