+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Horští záchranáři cvičili s hasiči evakuaci lanovky

Orlické hory, 3. listopadu 2021 – V Deštném v Orlických horách se včera konalo cvičení Hasičského záchranného sboru a dalších složek Integrovaného záchranného systému, nechyběli ani členové Horské služby.

Horští záchranáři cvičili s hasiči evakuaci lanovky
Foto ze včerejší akce

Cvičení bylo tentokrát zaměřeno na záchranu osob, uvízlých na nefunkční lanové dráze a ošetření lidí, kteří byli v důsledku poruchy lanovky zraněni. „V první fázi jsme se podíleli na ošetření figurantů s různými poraněními. Mimo jiné byly simulovány například následky pádu z lanovky po pokusu dostat se ze stojící sedačky na zem. Ale organizátoři nám přichystali i poranění jiná, skutečně počítali s každou možností,“ komentoval cvičení Jan Pochobradský, člen Horské služby Orlické hory.

V další fázi se pak pustili horští záchranáři do výšky. S použitím lanové techniky nejdříve vystoupali ke stojícím sedačkám a zajistili cestující proti pádu. „Pak jsme postupně, tak, jak jsme byli mnohokrát trénováni, a jak to známe z mnohaleté praxe, evakuovali turisty na zem. Vše se nám podařilo a velitelé cvičení mohli být s naší účastí jistě plně spokojeni,“ doplnil ke včerejší akci Jan Pochobradský.

Zde odkaz na fotogalerii Hasičského ZS Hradeckého kraje: https://www.zonerama.com/michalfanta1/Album/7821855

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí