+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Záchrana ženy na jarní sjezdovce

Jeseníky, 14. dubna 2022 – Žena ve středním věku dnes dopoledne vylétla ze sjezdové trati na Ovčárně, hlavou narazila do stromu, na její záchranu přiletěl i vrtulník.

Záchrana ženy na jarní sjezdovce
Foto ze zásahu

K nehodě došlo kolem desáté hodiny a naštěstí jí z jedoucího vleku viděl bývalý člen Horské služby. „Náš kamarád Jarda Lukeš ihned odhodil kotvu a k nehodě dojel. Okamžitě začal s kvalifikovanou první pomocí a povolal nás. Troufám si říct, že kdyby úraz neviděl, mohla tam paní ještě ležet. Strom, který je mimo sjezdovku, jí zakrýval větvemi,“ popsal okolnosti výjezdu Jiří Hejtmánek, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Žena měla na hlavě bezpečnostní přilbu, a tak jí zřejmě zachránila život. „Nárazem praskla a paní byla v bezvědomí. Převzali jsme její záchranu a dál vše konzultovali s krajským dispečinkem linky 155. Ti k nám vyslali sanitní vůz a nakonec vzhledem k povaze zranění i vrtulník, který následně přistál nedaleko místa nehody,“ doplnil Jiří Hejtmánek s tím, že ženu posádka vrtulníku po základním ošetření, ale stále v bezvědomí transportovala do nemocničního zařízení.

Na Ovčárně je pravděpodobné, že vzhledem k přicházejícímu chladnému počasí budou sjezdovky otevřeny ještě asi 14 dnů. „Lyžaři by si ale měli uvědomit, že to už není kvalitní sníh a v průběhu dne může dost rozbřednout. To může být příčina i dnešní nehody. Takže by si všichni měli dát pozor na rychlou a riskantní jízdu,“ varoval lyžaře v Jeseníkách Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí