+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Těžké zranění cyklisty na Kramolíně

Šumava, 22. července 2022 – Jedenadvacetiletý mladík se dnes odpoledne těžce zranil po pádu z kola v bikeparku na Kramolíně, transportovat jej musel vrtulník Letecké záchranné služby.

Těžké zranění cyklisty na Kramolíně
Foto z dnešního zásahu

Hlášení o nehodě obdržel dispečink Horské služby kolem půl páté a vzhledem k nahlášené povaze zranění také ihned vylétl vrtulník z Českých Budějovic. „Kromě dalších, ne právě lehkých poranění, existovalo podezření na vážný úraz páteře. V takovém případě je vždy požádána o součinnost LZS, protože transport po zemi by mohl znamenat vážné komplikace, ne-li přímo ohrožení života,“ popsal okolnosti záchrany Aleš Fejfar, zasahující člen Horské služby Šumava.

Ani převoz takto zraněného pacienta k vrtulníku by nemusel být bez problémů, ale naštěstí je nedaleko bikepraku heliport. „My jsme zatím zafixovali mladíka, který byl chvíli v bezvědomí a pak se probral, do vakuové matrace a umístili ho na speciální nosítka. V těch jsme ho velmi šetrně dopravili k našemu vozu a dále na heliport,“ uvedl k zásahu Aleš Fejfar s tím, že posádka vrtulníku pacienta nato transportovala do nemocnice v Českých Budějovicích.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí