+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Dva úrazy pod Dlouhými stráněmi

Jeseníky, 3. srpna 2022 – Na stejném místě pod nádrží Dlouhé stráně došlo ke dvěma úrazům cyklisty a jezdkyně na koloběžce, v obou případě zamířil do hor i vrtulník leteckých záchranářů.

Dva úrazy pod Dlouhými stráněmi
Foto ze včerejšího zásahu

K první nehodě došlo v pondělí v pozdních odpoledních hodinách. Horskou službu na místo vyslal dispečink linky 155 Olomouckého kraje. „Pán sjížděl ze Strání na elektrokole, spadl a přivodil si otevřenou zlomeninu paže. Byli jsme u něj během několika minut a ihned začali s ošetřením. Mezitím dorazil vrtulník, dosedl u dolní nádrže a my jsme k nám dopravili lékaře. Ten pánovi podal tišící prostředky,“ uvedl k výjezdu Roman Fišnar, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Pacient byl poté posádkou vrtulníku transportován na traumacentrum v Olomouci, a tam také zamířila paní, která se zranila včera na stejném místě. „I ona sjížděla z Dlouhých strání, jela na koloběžce a pád byl zřejmě dost prudký. Podle informací olomouckého dispečinku upadla do bezvědomí. S námi pak už komunikovala, ale měli jsme podezření na závažné vnitřní poranění hlavy,“ doplnil Jan Macek, další zasahující člen HS Jeseníky s tím, že její přilba byla po nárazu rozbitá.

Krásné letní počasí vábí denně do Jeseníků velké množství cyklistů, koloběžkářů i turistů. „V současných vedrech je například při nedostatku tekutin nebo při vysílení možné, že i během relativně bezpečného sjezdu se může zamotat hlava a dojde k nebezpečnému pádu. Na místě je tedy opatrnost i na klidných úsecích a dodržování všech zásad bezpečného pohybu na horském kole či koloběžce,“ upozornil návštěvníky pohoří Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí