+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

HS Šumava a Červený kříž na společné akci pro děti

Šumava, 3. srpna 2022 – Prevence je nedílnou součástí práce Horské služby ČR, a o tom se mohly dnes přesvědčit děti z letního tábora Českého červeného kříže ve Vyšším Brodě.

HS Šumava a Červený kříž na společné akci pro děti
Foto z dnešní akce

Pracovníci ČČK se na šumavské horské záchranáře obrátili s prosbou o přednášku a ukázku činnosti HS. „Takové akce pro děti děláme v rámci prevence často. V tomto případě nás to potěšilo o to víc, že Horská služba je členem této důležité organizace. Proto například můžeme v našem znaku používat jinak velmi chráněný červený kříž,“ komentoval dnešní akci Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

Členové HS z Kramolína tak dětem umožnili, aby si vyzkoušely transportní prostředky, které záchranáři denně používají. „Předvedli jsme jim naší terénní čtyřkolku a terénní auto, a kromě toho si mohly děti zkusit i transport zraněného na svozném prostředku UT2000, což jsou nosítka, vybavená kolečky. K tomu jsme jim udělali přednášku o historii HS nejen u nás, ale v celé ČR,“ doplnil Aleš Fejfar, záchranář Horské služby Šumava. Dodal, že v rámci dne s HS dětem správce rekreačního areálu Lipnoservis poskytl volné jízdenky na lanovku na Kramolín a vstupenky na Stezku v korunách stromů.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí