+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Atestační zkoušky zaměstnanců.

7 záchranářů HSČR, o.p.s. z horských oblastí České republiky se v tomto týdnu zúčastnilo náročných zkoušek, nutných pro výkon jejich povolání. Každý z nich musel v rámci cca 5 hodin absolvovat tzv. atestační zkoušku pod bedlivým dozorem hodnotitelů z řad metodiků Horské služby.

Atestační zkoušky zaměstnanců.
Ilustrační foto

Letošní zkoušky byly doprovázeny náročnými povětrnostními podmínkami, ale na to jsou horští záchranáři zvyklí. I přes tuto komplikaci nesmí nikdo z nich, v rámci zkoušky ohrozit sebe, ani žádného figuranta. V takto pozdním podzimním termínu je velmi brzo tma, takže někteří z účastníků měli své přezkoušení zpestřeno provádění záchrany i za použití čelových svítilen.

Atestační zkouška je podmínkou pro získání místa profesionálního záchranáře u HSČR, o.p.s. a je ji povinen vykonat každý nový zaměstnanec nejdéle do jednoho roku od nástupu do zaměstnání.

V rámci tohoto testu znalostí a dovedností jsou prověřeny získané zkušenosti, které prověří komplexní přípravu záchranářů v oblastech záchrany ze skalní stěny, záchrany paraglidisty, evakuace z lanové dráhy, lanové techniky (sestavení kladkostrojů, správné používání horomateriálu), práce na dispečerském pracovišti a orientace ve struktuře organizace.

Bližší informace: René Mašín, náčelník/ředitel Horské služby ČR, o.p.s., GSM: 602 774 103, nebo tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444, e-mail: [email protected]

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí