+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Voda změnila skupenství, ale i tak připravila záchranářům z Jizerských hor další náročný zásah.

Dnes v dopoledních hodinách se dostal do potíží jeden z polských vodáků, kteří využívali peřejí pod Josefodolskou přehradou. „Každoročně se v tomto místě říčka Kamenice mění ve sportoviště a zásahy Horské služby nejsou ničím neobvyklým.“ Uvedl M. Dyntr ( zasahující záchranář HS Jizerské hory), který dnes ve spolupráci s vodáky a LZS LK zasahoval u nehody. Při sjíždění řeky došlo k tonutí jednoho ze skupiny.

Voda změnila skupenství, ale i tak připravila záchranářům z Jizerských hor další náročný zásah.
Ilustrační foto

Ostatní kolegové duchapřítomně zasáhli a ještě před příjezdem členů HS se jim ho podařilo oživit. Poraněný byl podchlazený s viditelným poraněním hlavy. Pro transport do nemocnice bylo třeba zajistit jeho tepelný komfort, kvalitní fixaci do vakuové matrace a přípravu do evakuační sítě. Obtížný terén, pro transport po zemi, si vynutil použití vrtulníku LZS LK. „Přistání a naložení na palubu nebylo v této lokalitě možné, a tudíž jsme po konzultaci s pilotem použili podvěs. Jednalo se o náročný zásah s vyzvednutím z velice úzkého prostoru s podvěsovým lanem o délce 45m. Pilot a navigátor posádky LZS zaslouží absolutorium za precizní práci a skvělou souhru.“ Dodal k zásahu M. Zavadil, člen HS Jizerské hory, který byl zásahu účasten jako člen posádky HEMS LZS LK v roli leteckého záchranáře.

Více informací: Mgr. David Savický náčelník HS Jizerské hory GSM 602 628 972,  savický[email protected]  , nebo tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail: [email protected]

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí