+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Šumava

Upozornění - Vítr: silný vítr, nárazy větru nad 20m/s, na hřebenech nad 30 m/s
Vítr: silný vítr, nárazy větru nad 20m/s, na hřebenech nad 30 m/s

Slavnostní otevření nových stanic HS Jeseníky

  V červnu roku 2022 započala výstavba dvou stanic Horské služby v Jeseníkách, Hynčicích pod Sušinou a ve Velkém Vrbně. Zhotovitelé je záchranářům předali do prozatímního užívání ještě před zimní sezónou 23-24. Zabydlování a plné vybavení stanic proběhlo v průběhu zimy a jejich oficiální otevření se mohlo stát součástí oslav 70. výročí založení okrsku HS Staré město.

Slavnostní otevření nových stanic HS Jeseníky
Ilustrační foto

  Oslavy spolu s otevřením stanic se uskutečnily o tomto víkendu „Pro naše záchranáře je to krásný dárek k oslavám výročí, na které jsme pozvali také emeritní členy Horské služby Jeseníky. V rámci akce všichni společně zavzpomínali na léta v provizorních podmínkách, ve kterých se zde dříve sloužilo.“ Popsal akci V. Kaller, náčelník HS Jeseníky. „Současný rozvoj turistického ruchu a oblíbenost Jeseníků v letním i zimním období zvyšuje počty zásahů Horské služby a my jsme museli na tuto situaci reagovat. Pochopitelně by nové služebny nemohly vzniknout bez finančních prostředků poskytnutých prostřednictvím MMR.“ dodal ještě V. Kaller.

  Horská služba je součástí života obcí a regionů, ve kterých její záchranáři pracují. Také z tohoto důvodu byli ke slavnostnímu otevření stanic přizváni zástupci místní samosprávy, ale také zástupci MMR a zhotovitele obou staveb. Přestřižení slavnostní pásky se účastnili po boku náčelníka HS oblasti Jeseníky V. Kallera, hejtman Olomouckého kraje ing. Josef Suchánek, starosta Starého Města Lukáš Koreš, zástupce zhotovitele staveb ing. D. Andrle a zástupci MMR ing, E.Štěpánková, ing. R.Sršeň náměstek ministra pro místní rozvoj.

   Děkujeme všem účastníkům akce za příjemně strávené chvilky plné vzpomínek, ale i vizí do budoucna.

                    Členové HS Jeseníky.

Bližší informace:  Vítězslav Kaller, náčelník HS Jeseníky, +420 724 813 296, [email protected].

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí