+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Zimní atestační kynologický kurz

Dne 20. až 23.3. 2017 proběhl na chatě Špindler nad Špindlerovým Mlýnem atestační kynologický kurz zakončený zimní částí zkoušky Psovod horské služby (65-024-H).

Zimní atestační kynologický kurz
Ilustrační foto

Zkoušek se zúčastnilo celkem 13 psovodů se psy. Na chatu Špindler se kynologové a figuranti z řad členů, lavinových preventistů, pracovníků HS a dobrovolníci sjeli v dopolední hodinách prvního dne. Figuranti a dobrovolníci pak zbytek dne strávili přípravou pracovišť, bohužel v nepříjemném deštivém počasí. Psovodi pak ladili přípravu na samotné zkoušky.

Úterý začalo ranní poslušností a od 9 hodin vyslala zkušební komise prvního psovoda. I tento den byl doprovázen velmi nepříjemným mrholením, které se často měnilo až v déšť. Odpoledne bylo věnováno kontrolou lavinových svahů v Labském dole zakončené tvorbou lavinového profilu a rozšířeným kompresním testem stability sněhových vrstev. Středeční dopoledne probíhalo podobně jako předchozí den. Psovodi měli za úkol najít 2 až 4 figuranty na dané ploše imitující lavinu. Bohužel ani tento den se počasí neumoudřilo. Odpoledne pak psovodi absolvovali praktickou zkoušku při práci s lavinovým vyhledavačem, organizaci při lavinové nehodě a byli seznámeni s novou metodou sondování. Pesjci už začínali být unavení a když ve čtvrtek dopoledne skončilo poslední hledání, mohli si všichni oddechnou, že zvládli přezkoušení ze své kvalifikace.

Velký dík patří zejména figurantům, kteří odvedli ve velmi nepříjemných podmínkách perfektní práci.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí