+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Kynologické cvičení v Jizerských horách

V nejteplejší možný den jsme vyrazili cvičit do Jizerek.

Kynologické cvičení v Jizerských horách
Ilustrační foto

I přes značné vybírání dovolených v letních měsících jsme si našli čas a vyrazili jsme do Jizerských hor na společné cvičení kynologů HS pod taktovkou Pavla Hořejšího.

Ráno jsme se sešli v Josefově Dole, kde jsme využili zavřené textilní továrny. Pejsci se pořádně vyřádili a figuranti museli zkousnout velké nepohodlí v podobě špíny, zápachu a stísněných prostor. Schovávali se do vraků aut, skruží, beden, propadlišť. Každý pejsek měl až 5 nálezů. Prostory továrny byly z hlediska teploty velmi příjemné.

Na odpolední část jsme se přesunuli na Severák. Bohužel zrovna na úterý hlásili nejvyšší teploty, ale při ostré pátrací akci si také počasí nevybíráme, na remcání tedy nebyl prostor. Pavel společně s Vaškem Bittnerem se snažili pátrání co nejvíce přiblížit reálu. V okolí lanových drah jsme měli celkem 6 figurantů. Psovod si musel sám vyhodnotit trasu postupu hledání. Také si musel poradit s odklonem turistů. Pátrání bylo velmi náročné především z důvodu vysokých teplot. I když se pejsci před hledáním smočili v řece a dostávali pravidelně napít, po ukončení pátrání na nich byla vidět velká úleva.

V Jizerkách nás moc šetřit nechtěli, a tak jsme povečeřeli, počkali na tmu a vyrazili na noční pátrání. Již příjemná teplota probudila ve psech chtíč po odměně za odvedenou práci. I figuranti byli spokojenější, neboť i o půlnoci bylo velmi příjemných 22 °C.

Po tomto cvičení je vidět, že když jdou pejsci pracovat, tak je jedno za jakých podmínek.  

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí