+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Kynologický výcvik v Korutanech

V prvním březnovém týdnu se v Rakouském lyžařském středisku Innerkrems uskutečnil atestační kurz lavinových a pátracích psů oblasti Korutany.

Kynologický výcvik v Korutanech
Ondra Zeman a Ondra Tříska se zúčastnili výcviku v Korutanech

Kromě místních psovodů se týdenního kurzu účastnili i psovodi z Polského GOPR a Horské služby ČR, konkrétně Odra Zeman ze Šumavy a Ondra Tříska z Jeseníku.

Program kurzu byl velice náročný a i přes vyhlášený třetí stupeň lavinového nebezpečí v oblasti se jej povedlo bezezbytku naplnit. Každý den byl zaměřen na jinou dovednost, od motivace psa, poslušnost, ovladatelnost, po nezbytnou práci psa na laviništi, plánování skialpinistické túry a ošetření pacienta zasaženého lavinovou nehodou.  V odpoledních a večerních hodinách probíhalo vyhodnocení jednotlivých dnů a přednášky týkající se problematiky následujícího dne.

Stejně jako psovodi Horské služby ČR plní rakouští kolegové kynologický kurz ve 3 obtížnostech (A, B, C). V konečném hodnocení celého týdne obstálo všech 20 účastníků, kteří přesvědčili tým instruktorů o svých znalostech a praktických dovednostech svého čtyřnohého partnera.

V rámci zkvalitňování spolupráce a zlepšování kynologického výcviku přijali korutanští kolegové pozvánku na lavinový kurz konaný příští rok v Krkonoších.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí