+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Vážné poranění německého bikera na Klínovci

V neděli, přibližně ve 12:30 obdržela, Horská služba Krušné hory, hlášení od obsluhy lanové dráhy na Klínovci, že údajně v horní části černého Trailu Baron došlo k pádu cyklisty, avšak bez dalšího upřesnění.

Na místo proto vyrazily dvě hlídky záchranářů. "Vzhledem k tomu, že v počátku nebyla známá přesná poloha, vyrazil jeden ze záchranářů po trailu na kole. Po lokalizaci zraněného a prvotním vyšetření německého bikera bylo zřejmé, že bude potřeba transport na tzv. rakouském vozíku," sdělil zasahující člen Jan Šimeček. Proto ostatní záchranáři nabrali potřebný materiál a vyrazili na místo. S podezřením na poranění páteře, hrudníku, břicha a hlavy byl pacient zafixován do vakuové matrace a na rakouském vozíku šetrně transportován k terénnímu vozidlu HS. "S ohledem na stav pacienta jsme ihned kontaktovali dispečink ZZS Karlovarského kraje, který po dohodě na místo setkání vyslal posádku RZP včetně lékaře a po domluvě kontaktovali německou leteckou záchrannou službu," dodal k zásahu Jan Šimeček. Zraněný biker byl předán do péče záchranářů a lékaře ZZS KK, a mezi tím bylo zajištěno místo pro přistání vrtulníku německé LZS v prostorách parkoviště Klínovec jih, který po předání bikera transportoval do německé nemocnice.
"Dnešní zásah byl opět ukázkou funkční spolupráce složek IZS doplněné spoluprací s německou stranou. V tomto případě se jednalo o jasný benefit pro poraněného německého bikera v podobě přímého transportu do své země," kvitoval celý postup Miroslav Račko, náčelník oblasti Krušné hory.

Vážné poranění německého bikera na Klínovci
Ilustrační foto

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí