+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Zkoušky Letní školy Horské služby letos splnilo 25 adeptů

„Pokud budou adepti na horské záchranáře vypadat jako ti letošní na Letní škole Horské služby, nemusíme se o budoucnost horské záchranařiny v Česku obávat,“, to jsou slova hlavního metodika Horské služby Pavla Horkého po sobotních zkouškách čekatelů na členství v Horské službě.

Zkoušky Letní školy Horské služby letos splnilo 25 adeptů
Sestava adeptů Letní školy 2022

Na fotce jsou budoucí horští záchranáři po fyzických testech. V lokalitě Milovy na Vysočině proběhlo během soboty 6 různých zkoušek: topografie, zdravověda, horolezectví, technika záchranných prací, organizace záchranných prací a orientace v organizaci Horské služby.

Do zkoušek postoupilo 25 z 26 čekatelů. Jeden vypadl hned na začátku, když nesplnil fyzickou prověrku spočívající v běhu terénem na vzdálenost 10 kilometrů s časovým limitem 55 minut. Ze všech 25 čekatelů neudělali dva zkoušku z techniky záchranných prací, jeden z horolezectví a jeden z topografie. „V postupu do zimní části to ale žádný velký problém není. Na opravu by nebyl čekatel připuštěn při nesplnění tří a více zkoušek. Takto budou mít borci šanci si nesplněné zkoušky opravit hned v první den zimní školy. Pokud uspějí, budou pokračovat dál a po týdnu zimních testů se mohou stát plnohodnotnými členy organizace,“ vysvětluje Pavel Horký. Všem chlapíkům gratulujeme a v zimě jim v Krkonoších na Dvoračkách budeme držet palce. Horám zdar.

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí