+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Horští záchranáři se podíleli na záchraně ztracené ženy na Rokycansku

Pět psovodů Horské služby se se svými čtyřnohými parťáky podílelo na záchraně dva dny ztracené ženy s Parkinsonovou chorobou. Seniorka se ztratila v pondělí kolem 13 hodiny na Rokycansku. 

Horští záchranáři se podíleli na záchraně ztracené ženy na Rokycansku
Ze zásahu

Každé tři hodiny měla brát léky, jinak hrozilo riziko zhoršení zdravotního stavu. Prognóza nebyla příliš optimistická. Od pondělního večera po ženě pátrala Policie ČR, která v úterý ráno požádala kynologickou brigádu Horské služby o spolupráci.

Na místo vyrazili psovodi z Krkonoš, Šumavy a Krušných hor. Do úterního večera prohledali horoslužebníci v okolí Strašic na Rokycansku na 200 hektarů zalesněné plochy. Pátrání s negativním výsledkem bylo ukončeno ve 22.30.

Ve středu ráno začala rozsáhlá pátrací akce za podpory dalších psovodů, pořádkové jednotky Policie ČR a všech složek IZS včetně pátracího vrtulníku. Zhruba po dvou hodinách, přesně dnes v 10:58, našel 63 letou ženu pes člena jihočeské kynologické brigády Pavel Troller Seniorka byla silně podchlazená, zmatená a po dvou dnech v terénu velmi vyčerpaná.

Členové Horské služby ve spolupráci s dalšími záchranáři ženě poskytli základní ošetření a na nosítkách ji transportovali k sanitce zdravotnických záchranářů. Celkově kynologové Horské služby prohledali zhruba 300 hektarů plochy.

Paní přejeme co nejdřívější zotavení a pánům a jejich chlupáčům posíláme jako odměnu věnec buřtů.

 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí