+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

43. ročník Mezinárodní soutěže horských služeb zná své vítěze

Prestižní závod dvojic horských záchranářů zná své vítěze. Už 43. ročník Mezinárodní soutěže horských služeb se konal o víkendu jako vždy v hřebenových partiích Jizerských hor a jako vždy si závodníci sáhli až na dno. 

43. ročník Mezinárodní soutěže horských služeb zná své vítěze
Ze závodu

Závod měřil přibližně 20 km a měl dvě etapy. V té první terénní absolvovalo 60 závodníků horolezecký výstup čtvrtého stupně obtížnosti s horním jištěním a časovku s přibližnou délkou 5 km a technickými disciplínami (přemostění, prusíkování – jümarování, výstup skalní stěnou se samojištěním, „ferrata“, slaňování). Ve druhé zdravotní části museli prokázat praktické znalosti při ošetření simulovaného úrazu. Vítězem klání se stala dvojice Pavel Horký + Honza Šámal z Jizerek, stříbro brala hlídka Honza Hepnar + Honza Pochobradský z Orlických hor a bronz si odvážejí Martin Kocum (Šumava) a Roman Fišnar (Jeseníky). Vítězům gratulujeme, ale uznání si zaslouží všichni, kteří se dostali do cíle.

Nahlédnout do kompletní výsledkové listiny všech kategorií můžete zde - výsledky.

Mrkněte také na video přímo z průběhu závodu na našem youtube kanálu a i z fotek Honzy Kostíka níže pochopíte, že závod byl opravdu hodně náročný.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí