+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Úspěch české Horské služby na 11. ročníku prestižního závodu Dolomiti rescue race

Mimořádný úspěch české Horské služby. Čtyřčlenný tým ve složení Roman Fišnar, Honza Hepnar, Kuba Fabián a Pavel Ondrášek ovládl 11. ročník prestižního závodu Dolomiti rescue race!

Úspěch české Horské služby na 11. ročníku prestižního závodu Dolomiti rescue race
Ilustrační foto

Celá trať se táhla po svazích krále Dolomit hoře Antelao. Byla dlouhá 15,5 km s převýšením necelých 1.250 metrů a nejvyšším bodem ve výšce 2130 metrů. Během ní museli všichni členové týmu absolvovat tři technické disciplíny - 200 metrů dlouhou zajištěnou lezeckou cestu po skalním hřebeni, slaňování a stanoviště, kde kompletovali transportní prostředek.

V konkurenci 66 družstev z celé Evropy byli právě Češi nejrychlejší. „O vyrovnanosti startovního pole svědčí i fakt, že v první desítce bylo hned 5 národností. Navíc se první čtyři týmy vešly jen do 3 minut, což je v celkově zhruba dvouhodinovém závodě opravdu velmi těsný výsledek,“ řekl po závodě záchranář z Jeseníků Roman Fišnar.

Druhý český tým ve složení Martin Hilpert, Roman Lukeš, Adam Brožek a Vojta Tryzna skončil devátý. Třetí mančaft z Rokytnice nad Jizerou, ve kterém startovali Honza Doubek, Ondřej Metelka, David Metelka a Milan Javůrek, pak dvacátí. I to jsou v tak nabité konkurenci úspěchy. Navíc je to velký skok dopředu. Loni byli Češi druzí, respektive šestnáctí. „Česká Horská služba může konkurovat těm nejlepším. Podařilo se to, co nám loni uteklo jen o kousek. Jsme moc rádi, že světu ukazujeme, jak na tom s fyzičkou i záchranářskými dovednosti u nás jsme,“ komentoval výsledek člen vítězného týmu záchranář z Orlických hor Honza Hepnar.

Pánové klobouček!

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí