+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Smrt na sněžném skútru

Osmatřicetiletý jezdec na sněžném skútru včera večer zřejmě na sjezdovce Klínovec sever nezvládl řízení a skončil v bezvědomí pod svým strojem.

Smrt na sněžném skútru
Ilustrační foto

Přesně v sedm hodin nehodu krušnohorské Horské službě ohlásili pracovníci dispečinku linky 155. „Shodou okolností byli naši záchranáři připraveni v garáži s veškerou výstrojí, takže jsme u zraněného byli během velice krátké doby. Jakmile jsme dorazili, museli jsme nejdříve muže vyprostit a ihned poté jsme začali s ošeřením,“ popsal zásah náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Záchranáři měli podezření na mnohá vnitřní zranění, ale na zraněném nebylo nic vidět. Byl ovšem v bezvědomí a bez známek srdeční činnosti. V první řadě tedy členové HS nasadili defibrilátor a začali s resuscitací. Během následujících pěti minut na místo dorazil i sanitní vůz Rychlé zdravotnické pomoci se sestrou. Po nějaké době pak samostatně přijela i lékařka. Záchranáři pokračovali s její asistencí v resuscitaci až do tři čtvrtě na osm, ale evidentně byla zranění neslučitelná s životem. Lékařka byla proto nucena konstatovat smrt, i když v jednu chvíli se zdálo, že se podaří srdeční činnost obnovit. Okolnosti tragické nehody nyní šetří Policie ČR. „Nevíme sice, jak konkrétně k této nehodě došlo, ale upozorňuji návštěvníky hor, že sněžný skútr není hračka. Jedná se o stroje těžké, které rychle reagují na jakýkoliv podnět a v rukou nezkušeného jezdce pak může lehce dojít k ohrožení života jeho i ostatních kolem,“ varoval náčelník Güttner.

Bližší informace: Miroslav Güttner, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:720 510 603, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, E-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí