+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Těžký úraz cyklisty pod Kaprunem

Krkonoše, 25. září 2016 – Cyklista na speciální sjezdové trati pro horská kola pod vlekem Kaprun v Rokytnici nad Jizerou se včera odpoledne po pádu těžce zranil.

Těžký úraz cyklisty pod Kaprunem
Ilustrační foto

K nehodě pětačtyřicetiletého muže došlo krátce před třetí hodinou. „Na místo zranění ihned vyjeli naši záchranáři se dvěma terénními vozidly ze stanic HS v Harrachově a Rokytnici. Jakmile k muži dorazili, provedli základní vyšetření a zjistili, že cyklista utrpěl zlomeninu pravé stehenní kosti,“ uvedl k výjezdu Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby Krkonoše. Dodal, že záchranáři měli rovněž podezření na závažné poranění kyčle levé dolní končetiny.

Stav zraněného konzultovali s dispečinkem linky 155 Libereckého kraje a ten pak k nehodě vyslal i vrtulník. Členové HS muže zafixovali do vakuové matrace a převezli na místo, kde mohla helikoptéra přistát. Posádka Letecké záchranné služby si po přistání ve volném terénu pacienta převzala. Ten byl následně transportován k dalšímu ošetření do liberecké nemocnice.

„Obvykle upozorňujeme cyklisty, aby na horských stezkách a silnicích dbali všech zásad bezpečného pohybu na horském kole. Dnes musím varovat i ty, kteří jsou už zkušení a jezdí na speciálních tratích,“ apeloval na milovníky kol Pavel Jirsa. Doplnil, že pravidla HS, která můžete najít na webových stránkách www.horskasluzba.cz platí samozřejmě i na jízdu v bikeparcích a podobných tratích.

Bližší informace: Pavel Jirsa, zástupce náčelníka Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí