+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Úmrtí mladého lyžaře

Jeseníky, 18. února 2017 – Devětadvacetiletý lyžař dnes dopoledne v plné rychlosti vylétl ze sjezdové trati v Karlově pod Pradědem a utrpěl mnohočetná poranění.

Úmrtí mladého lyžaře
Ilustrační foto

Na místo ve velice krátké chvíli dorazili záchranáři HS a jeden z jejich kolegů ze Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje. „Zjistili jsme, že si lyžař, který neměl ochrannou přilbu, nárazem do stromu přivodil větší množství zranění. Ve chvíli, kdy jsme přijeli, byl bez známek života, takže jsme s pomocí tzv. laického defibrilátoru ihned zahájili resuscitaci,“ uvedl k zásahu Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Záchranáři stav zraněného konzultovali s dispečinkem linky 155 a poté jej na terénní čtyřkolce převezli na parkoviště pod sjezdovku. Tam zatím dorazil sanitní vůz ZZS a poté i přivolaný vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Dál pokračovala resuscitace, ale po nějaké době přítomný lékař konstatoval smrt. Okolnosti nehody nyní šetří Policie ČR.

„Jesenické sjezdovky jsou v těchto dnech velmi zaplněné lyžaři. Na místě je proto maximální opatrnost při jízdě a ohleduplnost k druhým,“ důrazně varoval náčelník Klimeš. Připomněl zároveň, že všichni by měli bezpodmínečně dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích, které je na webových stránkách Horské služby.

Bližší informace: Michal Klimeš, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 606 722 352, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí