+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

HS Jizerské hory plně připravena na zimu

Jizerské hory, 5. prosince 2018 – Pro záchranáře Horské služby v Jizerských horách může vypuknout zimní sezóna ihned a bez problémů, hlásí, že jsou plně připraveni.

HS Jizerské hory plně připravena na zimu
Ilustrační foto

„Zimní sezonu budeme zajišťovat v 8 střediscích, včetně celého území Jizerských hor. Na každém středisku je k dispozici zdravotní záchranný materiál včetně automatického defibrilátoru i potřebná technika pro transport z nepřístupných míst,“ uvedl k připravenosti na sezónu René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské Hory. S tím, že už 10. prosince se v některých lyžařských střediscích začíná lyžovat.

„V průběhu zimy nastoupí do služby 16 profesionálních a 45 dobrovolných záchranářů. Všichni bez výjimky prošli důkladným tréninkem i mnoha odbornými semináři. Zázemí pro ně poskytne mimo další i nově zrekonstruovaná stanice HS v Horních Rejdicích, ta zajistí oblast Kořenova a Pasek nad Jizerou,“ řekl náčelník Mašín.

Dodal, že pro dobrovolné členy pořádá HS ještě v nadcházejícím víkendu doškolení, zaměřené na poskytování první pomoci. Profesionální členové pak prošli školením lékařů Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a školením na dispečinku ZZS v Liberci..

Jizerskohorská HS také pořídila během léta dva nové kusy potřebné mobilní techniky. Pro Ještěd víceúčelové vozidlo VW transportér a pro Bedřichov nový sněžný skútr. „Od Libereckého kraje jsme také dostali 200.000 korun na dovybavení zdravotnickým materiálem, takže se nemusíme bát delší zimy a nedostatku,“ doplnil René Mašín.

Bližší informace: René Mašín, náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí