+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Noční pátrání po ztracené houbařce

Krkonoše, 30. září 2019 – Starší houbařka se včera k večeru ztratila na Dlouhém hřebenu, pátrali po ní členové rodiny, horští záchranáři i příslušníci Policie ČR.

Noční pátrání po ztracené houbařce
Ilustrační foto

Právě ti se v pozdních hodinách obrátili na Horskou službu v Peci pod Sněžkou s žádostí o součinnost. „Podle informací od rodiny se paní ztratila v místě zvaném Cestník kolem půl šesté. Jde o hustý lesní porost, místy značně neprostupný. Nejdřív po ženě pátrali její příbuzní, pak do akce vyrazili policisté a nakonec jsme do terénu vypravili i my šest našich záchranářů,“ popsal okolnosti pátrání Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Členové HS zahájili společně s Policií ČR pátrání v místech, kde byla žena naposledy spatřena. „Pátrání se kromě terénních záchranářů zúčastnil i jeden z našich psovodů, povolali jsme ale i další dva. Ztracenou houbařku jsme hledali i na cestách a lesních svážnicích. Na jedné z nich pak paní nalezl kolem 22:45 jeden z rodinných příslušníků v terénním automobilu,“ uvedl k pátrání Pavel Jirsa.

Členové HS ji pak transportovali k posádce sanitního vozu záchranné služby. Ta ženu vyšetřila, zjistila zdravotní stav a předala ženu do rodinného ošetřování. „Děkuji za Horskou službu všem zúčastněním, zejména příslušníkům Police ČR a příbuzným ztracené paní. Upozorňuji všechny houbaře, ať místní, či návštěvníky hor, že by měli mít u sebe vždy mobilní telefon a neměli by se osamoceně vydávat do složitého terénu,“ apeloval náčelník Jirsa a dodal, že ztracená houbařka právě mobilní telefon sebou neměla.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí