+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Krkonoše mají za sebou náročný víkend

Krkonoše, 14. října 2019 – Teplé a slunečné počasí přilákalo o víkendu do Krkonoš výrazně víc návštěvníků, než obvykle v této době, ruku v ruce s tím přišel i nárůst zásahů Horské služby.

Krkonoše mají za sebou náročný víkend
Foto z víkendového zásahu

Čtyři výjezdy ke zraněným cyklistům zaznamenala HS jen v průběhu soboty. Ke dvěma nehodám došlo přímo ve Špindlerově Mlýně, další se pak staly v horském terénu. „Dá se říci, že všechny nehody byly zaviněny nedodržováním zásad horského cyklisty. Především jde o přeceňování vlastních schopností a nerespektování stavu sjížděné cesty,“ komentoval výjezdy k cyklistům Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Dále horští záchranáři vyjeli například ke zcela vyčerpané ženě v oblasti vrcholu Sněžky. „Jsme rádi, že takto postižená byla jen jedna turistka. Na Sněžku o víkendu zamířily doslova davy z polské i naší strany hory. A to i přesto, že z Pece pod Sněžkou lanovka kvůli silnému větru jezdila jen na Růžovou horu,“ uvedl náčelník Jirsa.

Do Obřího dolu musel dokonce zamířit i vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. „Na cestě mezi Pecí a Slezskou boudou v oblasti Trkače jsme museli zasahovat u muže v bezvědomí. Posádka vrtulníku jej byla nucena vytáhnout ze složitého terénu v podvěsu,“ doplnil Pavel Jirsa a připomněl, že kromě mnoha dalších drobnějších zásahů asistovala HS i u resuscitace staršího muže v Jablonci nad Jizerou.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923 nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí