+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Na zavřených sjezdovkách hrozí nebezpečí

Jizerské hory, 27. února 2020 – Horská služba varuje lyžaře a snowboardisty, aby se nepohyboval na sjezdových tratích po večerním uzavření, může dojít k vážným úrazům.

Na zavřených sjezdovkách hrozí nebezpečí
Ilustrační foto

Jakmile se skiareály uzavřou, na sjezdovky vyjede obslužná technika a upravuje tratě pro další den. „Pokud se tedy lyžaři vydají na sjezdovku v takovou chvíli, hrozí střet například s rolbami. Mnohem větším nebezpečím však jsou lana, kterými jsou rolby na sjezdovkách často upoutány. Ta nejsou dobře viditelná a lyžař či snowboardista se může velice vážně při nárazu do takového poutacího lana zranit,“ důrazně varoval návštěvníky hor René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Připomněl, že k takové nehodě vyjeli členové HS i včera večer na Tanvaldském Špičáku.

Vzhledem k nedisciplinovanosti lyžařů k takovým nehodám v uzavřených skiareálech už několikrát došlo. „Nebezpečí těžkých úrazů se pak samozřejmě zvýší, když lyžaři vyrazí po sjezdovce posíleni alkoholem. I takové případy nejsou výjimkou a často končí tragicky. Upozorňuji tedy všechny na bezpodmínečné dodržování všech pravidel bezpečného pohybu na sjezdových tratích, zejména Desatera FIS, které najdou na www.hscr.cz,“ doplnil náčelník Mašín.

Bližší informace: René Mašín, ředitel závodu a náčelník Horské služby ČR, oblast Jizerské hory, GSM: 602 774 103, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí