+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Nehoda na letní bobové dráze

Šumava, 5. července 2021 – Žena a třináctiletý chlapec se včera večer dostali do kolize na letní bobové dráze na Lipně, oba utrpěli velmi těžká poranění, ženu pak transportoval vrtulník.

Nehoda na letní bobové dráze
Foto ze včerejšího zásahu

K nehodě došlo krátce před půl desátou a Horskou službu vyzval k zásahu dispečink linky 155 Jihočeského kraje. „Chlapec jel v kovovém korytě dráhy podle všeho výrazně rychleji, než třiačtyřicetiletá paní. Zezadu do ní narazil a oba následkem utrpěli závažná poranění páteře a hlavy. Vzhledem k tomu jsme po konzultaci požádali Zdravotnickou záchrannou službu o vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ popsal dění u nehody Petr Hladík, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři a posádky dvou sanitek ZZS poté za asistence dalších ochotných návštěvníků areálu oba zraněné ošetřili. „Nasadili jsme jim krční límce, zafixovali do vakuových matrací a připravili je k transportu. Oba jsme poté přenesli asi 100 metrů k sanitkám a v nich převezli na heliport. Zde jsme ženu přeložili do vrtulníku a chlapce do sanitního vozu,“ doplnil Petr Hladík s tím, že posádky vrtulníku i sanitky pak oba transportovaly do českobudějovické nemocnice.

Bližší informace: Michal Janďura, náčelník Horské služby ČR, oblast Šumava, GSM: 606 528 243, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí