HS v Jeseníkách připravila akci pro dispečery linky 155

Jeseníky, 10. září 2021 – Prezentační akci pro dispečery Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje včera připravila jesenická Horská služba s cílem ukázat zdravotnickým spolupracovníkům práci horských záchranářů.

HS v Jeseníkách připravila akci pro dispečery linky 155
Foto ze včerejší akce

„Jsme s dispečery linky 155 olomoucké ZZS v podstatě každý den a chtěli jsme, aby lépe poznali, jak pracujeme, jakou používáme techniku, a to nejenom tu zdravotnickou. Naši členové R. Fišnar a M. Chalupa pro ně připravili videoprezentaci, která ukázala systém služeb a provozu v naší horské oblasti, spolu s několika ukázkami našich záchranných akcí,“ komentoval událost Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky s tím, že HS pro setkání poskytl prostory ředitel Skiareálu Kouty Petr Marek.

Hlavní a vlastně prioritní částí tohoto setkání bylo společné projetí úseku oblasti, který spadá právě do Olomouckého kraje (pracovní obvody Červenohorské sedlo a Ramzová/Staré Město (Rychleby). „Celá tato akce měla velký úspěch, podařilo se nám doladit některé „provozní“ detaily při komunikacích a výzvách, a celkově jsme měli možnost se osobně seznámit s lidmi „na druhém konci“ systému Integrovaného Záchranného Systému,“ uvedl náčelník Kaller.

Při projížďce oblastí měli kolegové z dispečinku ZZS alespoň možnost představit si, v jak náročném terénu Horská služba zasahuje při úrazech, jaké jsou naše technické, dojezdové a časové možnosti, kde máme například v terénu vytypovaná a odzkoušená místa pro případné přistání vrtulníku nebo pro dojezd sanity. „Opravdu nádherné, již téměř podzimní počasí také přispělo k dobarvení skvělé atmosféry po celý den a celá akce byla zhodnocena jako velice přínosná pro obě strany a ukončena s přáním zopakování i v příštím roce,“ dodal Vítězslav Kaller s přesvědčením, že setkání jistě ještě vylepší dosavadní skvělou spolupráci obou záchranných služeb.

Bližší informace: Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby ČR, oblast Jeseníky, GSM: 724 813 296, nebo Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]