+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Horská služba na Rallye Rejvíz

Krkonoše, Jizerské hory, Jeseníky, 4. října 2021 – 24. ročníku mezinárodní soutěže posádek záchranných služeb Rallye Rejvíz 2021 v Jeseníkách se tento víkend zúčastnil i tým našich horských záchranářů z Krkonoš a Jizerských hor.

Horská služba na Rallye Rejvíz
Foto z víkendového závodu

Rallye se koná už od roku 1997 a letos se ho kromě posádek dalších složek Integrovaného záchranného systému ČR zúčastnily i týmy Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska a řecké družstvo z Kréty. „V předchozích ročnících se objevili dokonce záchranáři z USA, často i Velké Británie. Celosvětové situace kolem Covid-19 ale situaci změnila a startujících zemí je tak nyní méně,“ uvedl k závodu Tomáš Novák z Krkonoš, jeden ze čtyř závodníků Horské služby ČR.

Naši záchranáři startovali v kategorii RZP Freestyle, která je určená pro týmy, které nejsou přímo pracovníky zdravotnických záchranných služeb. „Zde se kromě horských služeb mohou zúčastnit například hasiči, policisté, nebo studenti záchranářských oborů. A na organizaci se v jiných letech podíleli i naši kolegové z Horské služby Jeseníky,“ řekl Tomáš Novák.

Soutěžní týmy přijížděly průběžně do čtvrtečního večera a v pátek brzo ráno pak začal závod denními etapami. Pokračoval pak až do sobotního rána etapami nočními. „Během nich jsme plnili řadu úkolů, s nimiž se obvykle při naší práci setkáváme, ale zde je musíme řešit i po medicínské stránce. Ale zároveň se objevily etapy pro nás ne zcela běžné, jako například hromadná nehoda po výbuchu plynu a záchrana 15 postižených osob,“ doplnil Tomáš Novák s tím, že ve své kategorii se Horská služba umístila na 4. místě.

Bližší informace: Pavel Jirsa, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše, GSM: 606 157 923, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí