+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

9 pátracích psů HS hledalo na Domažlicku holčičku

Praha, Špindlerův Mlýn, 12. října 2021 – Devět psovodů se svými skvěle vycvičenými pátracími psy a dva specialisté s drony pátrali za Horskou službu ČR po ztracené osmileté holčičce v okolí vrchu Čerchov.

9 pátracích psů HS hledalo na Domažlicku holčičku
Foto z pátrací akce

Do jedné z největších pátracích akcí v posledních letech byli nasazeni psovodi horské služby ze Šumavy, Krušných hor, Krkonoš, Orlických hor a Jeseníků. „Do hledání holčičky, která se ztratila asi dva kilometry od hranic s Německem, se zapojili i dva naši kolegové z Krkonoš s našimi vyhledávacími drony. Horská služba měla za úkol propátrat primárně obtížné partie této části Českého lesa,“ uvedl Jan Hepnar, zástupce vedoucího kynologické brigády Horské služby ČR.

Kynologická brigáda Horské služby disponuje skvěle cvičenými psy, kteří jsou zvyklí vyhledávat ztracené osoby v nepřehledném terénu a v lavinách. „Připomínám, že před několika dny fenka Enigma ze šumavské HS obdržela cenu Statečné psí srdce v kategorii psů služebních a záchranářských. A to právě za vyhledání ztracené ženy v hustém neprůchodném lese. A tento víkend se naši psovodi zúčastnili úspěšně závodu Search and Rescue v Krkonoších,“ doplnil Jan Hepnar.

Dívenka se ztratila před dvěma dny během rodinné stopovací hry. Do pátrací akce byli zapojeni příslušníci Policie ČR a jejich psovodi, Hasičský záchranný sbor, vrtulník s termovizí a mnoho dobrovolníků. Holčičku nakonec dnes odpoledne nalezl místní hajný uprostřed lesa, dezorientovanou, ale zdravotně v pořádku. „Celá akce byla perfektně koordinována a všechny složky přesně věděly, v jakých lokalitách a jak mají hledat,“ dodal Jan Hepnar.

Bližší informace: tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí