+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Náročná záchrana těžce zraněného řidiče

Krušné hory, 21. dubna 2022 – Na silnici z Božího Daru do Jáchymova havaroval včera v ranních hodinách řidič osobního auta, vylétl z vozovky, zraněného našli policisté až odpoledne.

Náročná záchrana těžce zraněného řidiče
Foto ze včerejšího zásahu

Výzva od krajského dispečinku linky 155 proto přišla Horské službě až krátce po čtvrté hodině. „Vyrazili jsme na místo ze dvou stanic a zraněného nalezli v úžlabině cca 15 metrů od silnice u Jahodové louky. Byl zaklíněný v automobilu a v bezvědomí. Vzhledem k tomu jsme informovali zdravotnické záchranáře, že bude potřeba asistence vrtulníku z Plzně-Líní,“ popsal situaci na místě Jan Kincl, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Členové HS pak museli počkat z ošetřením na hasiče, aby zraněného ze zdemolovaného auta pomocí hydraulických nůžek vyprostili. „Ještě předtím jsme mu ale nasadili krční límec. Mezitím k nehodě dorazil i sanitní vůz, my jsme pomohli zajistit místo pro vrtulník a navedli ho na přistání. Pak jsme všichni společně muže připravili k transportu a s pomocí sanity jej přepravili asi 100 metrů k čekajícímu vrtulníku,“ doplnil Jan Kincl.

Posádka vrtulníku Letecké záchranné služby Armády ČR pak muže transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice. „Vzhledem k prvotní informaci, že je zraněný v těžko přístupném terénu, byl aktivován i letecký záchranář horské služby s potřebným vybavením pro případ nutnosti vyzvednutí z terénu za pomocí palubního jeřábu nebo podvěsu. Toto nakonec nebylo zapotřebí,“ komentoval zásah Miroslav Račko, náčelník Horské služby Krušné hory s tím, že se jednalo opět o perfektní spolupráci složek Integrovaného záchranného systému.

Kontakty:

Miroslav Račko, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory

GSM:602 372 487

Radek Zeman, tiskový mluvčí HSČR

GSM: 606 630 593

e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí