+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Pes HS ukončil velkou pátrací akci u Hradce

Orlické hory, 11. května 2022 – Nálezem bezvládného těla skončila dnes po šesté hodině večer masivní pátrací akce po pohřešovaném seniorovi v okolí Hradce Králové.

Pes HS ukončil velkou pátrací akci u Hradce
Foto z pátrací akce

ká služba, primárně pak psovodi se svými psími kolegy, byla vyzvána k součinnosti při pátrání ráno v 9:00 Policií ČR. Ta hledala již od včerejška čtyřiasedmdesátiletého klienta domova důchodců se značnými zdravotními problémy. „Policisté nám sdělili, že pán se vůbec neorientuje v prostoru, ani čase. To znamená, že mohl být kdekoliv a silně zmatený. Ihned jsme proto do akce nasadili 5 pátracích psů HS,“ uvedl Jan Hepnar, zasahující psovod Horské služby Orlické hory a dodal, že akce se zúčastnili i psovodi PČR, Hasičů a Kynologických brigád KH kraje.

O akutnosti pátrací akce hovořil kromě zdraví seniora právě fakt, že policisté požádali o spolupráci členy HS zcela mimo obvyklou oblast jejich činnosti. „Pečlivě jsme celý den prohledávali určené lokality. Což nám komplikovalo nebývale horké počasí a také to, že místa, kde pán mohl být, byla právě dnes navštívena davy výletníků,“ komentoval akci Jan Hepnar s tím, že v průběhu pátrání se rozjelo i další, a to po pohřešované cyklistce.

Zatímco milovnice jízdy na kole byla po cca hodině nalezena, hledaného seniora se až do večera nalézt nepodařilo. „Nakonec v 18:16 můj pes Casius začal v nepřehledném mlází štěkotem označovat místo, kde muž mohl být. A skutečně, na místě, v proláklině, takže nebylo odnikud vidět, leželo bezvládné tělo muže. Podle prvotního ohledání byl bez známek života už nějaký čas,“ doplnil psovod Hepnar s tím, že vše nyní vyšetřuje PČR.

Bližší informace: Josef Hepnar, náčelník Horské služby ČR, oblast Orlické hory, GSM: 606 725 102, nebo tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí