+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

Tiské skály umí být nebezpečné i v zimě.

Netradiční zásah ve skalách v zimním období řešili včera v odpoledních hodinách krušnohorští členové Horské služby. Na základě výzvy ze ZZS ÚK vyjížděli ke spolupráci při řešení události v Tiských stěnách.

Tiské skály umí být nebezpečné i v zimě.
Ilustrační foto

„Jednalo se o pád ženy v okolí Vyhlídky v Tiských stěnách, na místo jsme vyslali hlídku z nedaleké stanice Telnice“, řekl dispečer Horské služby Krušné hory Zdeněk Mašek.

„Žena při vycházce na Tiský masiv ztratila na jedné ze skal rovnováhu a spadla do skalní průrvy, ze které se již nedokázala sama dostat. Štěstí bylo, že v daném místě je telefonní signál a žena si mohla zavolat pomoc. V rámci zásahu jsme si vyzvali ke spolupráci i kolegy z HZS Ústeckého kraje“, dodal zasahující člen Tomáš Černý.

Na místě zásahu šlo o koordinovanou součinnost posádek HZS, ZZS a HS. Před záchranáři byl složitý úkol. Ošetřit  poraněnou ženu, vyprostit jí a následně odtransportovat do nemocnice v Ústí nad Labem.

„Zásahy ve skalních oblastech jsou spíše záležitostí letního období, ale i takováto situace může nastat. Dnes šlo o ukázkovou a rychlou spolupráci složek IZS při řešení vážné nehody“ komentoval událost Miroslav Račko, náčelník oblasti s přáním brzkého uzdravení poraněné ženy. 

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], 

Miroslav Račko, náčelník Horské služby ČR, oblast Krušné hory, GSM:602 372 487, [email protected]

 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí