+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

!!! NEREAGUJE, NEDÝCHÁ !!!

  Dvě slova, která rozbíhají boj o život člověka. Dvě slova, která slyší tento týden horští záchranáři z Krkonoš a Orlických hor několikrát denně a znamenají pro ně start další modelové situace při procvičování poskytování neodkladné resuscitace.

!!! NEREAGUJE, NEDÝCHÁ !!!
Ilustrační foto

  Takto jednoduše se dá popsat týden seminářů BLS / basic life support /, které probíhají ve školícím středisku ZZS KHK v Temném dole poblíž Pece pod Sněžkou pod vedení zkušených lektorů ZZS KHK. Nácviky modelových situací KPR / kardio pulmonární resuscitace/ s pomůckami i bez nich, správné předávání údajů o stavu pacienta telefonicky, prostřednictvím aplikace záchranka, nebo za využití videohovoru s dispečinkem ZZS. To všechno naprosto zautomatizované a přizpůsobené dle jednotlivých možných situací, se kterými se horští záchranáři mohou setkat. „Seminář je specializovaný, ale základ by měl absolvovat snad každý člověk. Nikdy nevíte, kdy budete moci takovéto znalosti aplikovat v rámci pomoci lidem při autonehodě, návštěvě kina, nebo obchodního centra, ale také v péči o svoje rodinné příslušníky“ okomentoval v přestávce mezi přednáškou a praktickými ukázkami jeden z účastníků akce.

  Zima se blíží a záchranáři ve všech horách se připravují s velkou intenzitou na zásahy, které je čekají. Letošní příprava je ve všech oblastech HS zaměřena především na poskytování první pomoci, ale rozhodně se nezapomíná ani na další dovednosti, lanové techniky, evakuace z lanovky a další, včetně lyžařské přípravy a pohybu ve volném terénu a záchrany v zimních podmínkách.  

Bližší informace: tiskový servis HSČR, Marek Fryš GSM: 602 163 444 nebo e-mail[email protected], Pavel Cingr, náčelník HS oblast Krkonoše o, GSM: 606 157 921, nebo e-mail: [email protected] 

 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí