+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Jeseníky

ICAR workshop pro lavinové psy

V italském Passo Rolle na severu země proběhl od 10. do 14.4. 2018 mezinárodní ICAR workshop pro lavinové psy a psovody za účasti českých záchranářů.

ICAR workshop pro lavinové psy
Ilustrační foto

Od úterý do soboty se stalo minulý týden italské Passo Rolle centrem lavinových psovodů a psů. Jednou za 2 roky se psovodi, zabývající se lavinovou problematikou, sjíždějí z celého světa, aby si vyměnili zkušenosti a posunuli práci lavinových psů komplexně dál, a hlavně správným směrem.

Ač byla téměř půlka dubna, v průběhu kurzu nasněžilo více jak půl metru sněhu a počasí připomínalo spíše polovinu zimy, nežli začátek jara. Na druhou stranu podmínky pro výcvik ve 2 000 metrech nad mořem a 2 metrové vrstvě sněhu byly ideální. Čtyři rolby vytvořily 6 pracovišť různé obtížnosti a psovodi se v průběhu kurzu ve skupinách prostřídali tak, aby se každý s každým sešel.

Cvičilo se dopoledne i odpoledne, ve večerních hodinách se rozebíraly typické situace u videa nebo proběhly přednášky od pozvaných odborníků.

Nutno dodat, že psi Horské služby sklízeli pochvaly a rozhodně se tak mezi ostatními národy neztratili. Podporu a pochvalu získávali hlavně z důvodu podpory výcviků ze strany Horské služby, každoročních stáží na zahraničních kurzech nebo naopak díky přítomnosti zahraničních hostů na našem mezinárodním lavinovém kurzu.

Z České republiky se zúčastnili Honza Hepnar se svým psem Casim a Ondra Zeman s fenou Enigmou.

V těchto dnech přechází psovodi Horské služby na výcviky plošného vyhledávání. První cvičení proběhne již tento týden v Deštném v Orlických horách a tokonkrétně ve čtvrtek a v pátek.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí