+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Atesty kynologické brigády

Třídenní atesty máme za sebou.

Atesty kynologické brigády
Marek Koněrza s Cedrem po úspěšném nálezu.

Přelom října a listopadu strávili psovodi kynologické brigády Horské služby ČR, o.p.s. ve Strážném na každoročních atestech. Psovodi pocházející z Krkonoš, Jeseníků, Beskyd, Šumavy, Krušných, Orlických a Jizerských hor dorazili ve středu 30. 10. v hojném počtu a po obdržení informací je čekala jejich první zkouška „Quick search“ neboli pátrání podél cest. Následovala večeře a přišla na řadu druhá zkouška – noční pátrání.

Druhý den začal dopoledním pátráním v plochách, kde na každého psovoda a samozřejmě hlavně psa čekalo hned několik figurantů. Psovodi nemohli pří této zkoušce využít nic víc než kompas. Stejně tak tomu bylo i na pátrání odpoledním, které probíhalo v rojnici a již za pomoci GPS. Počasí bylo krásné, svítilo sluníčko a tak lze říct, že podmínky byly téměř ideální. I tak to ale psovodi a jejich čtyřnozí parťáci neměli lehké.

Pátek 1. 11. proběhlo pátrání v budově, kde pejsci předvedli velmi kvalitní práci. Tento den byl poté zakončen zkouškou poslušnosti, závěrečným vyhodnocením všech zúčastněných a udělením atestů úspěšným psovodům. 

Tyto atesty potvrdili, že naši členové kynologické brigády se svými psy jsou řádně připraveni do ostré akce. Atest získalo celkem 10 kynologických týmů. Děkujeme firmám Annamaet, Royal Canin a Eukanuba za dodání energie našim čtyřnohým parťákům.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí